20.08.2015 Milcobel wint internationale prijzen met Brugge kazen

20.08.2015 Milcobel wint internationale prijzen met Brugge kazen

Page

Zuivelcoöperatie Milcobel heeft op de prestigieuze Nantwich International Cheese Awards twee prijzen in de wacht gesleept met haar Brugge kazen. 'Brugge Prestige' kreeg een gouden medaille en een bronzen plak was weggelegd voor 'Brugge Dentelle'. "Een belangrijke opsteker voor onze melkveehouders, die de laatste tijd alleen in het nieuws kwamen met de erg lage prijzen die ze krijgen voor hun melk. Hier wordt nu aangetoond dat hun product een belangrijke meerwaarde heeft die ook in het buitenland wordt gewaardeerd," zegt Eddy Leloup van Milcobel.

De Brugge kazen zijn een onderdeel van het kaasmasterplan van Milcobel.

Begin de jaren 2000 ontstond bij het management van de zuivelcoöperatie het plan om de ontwikkeling en commercialisering van consumentenkazen in eigen handen te nemen, zelf merken te ontwikkelen of terug te verwerven. Dat gebeurde vanuit het achterliggende idee dat het niet voldoende is om alleen het productieproces in handen te hebben. Door ook de commercialisering van de producten in eigen beheer te doen, zorgt Milcobel dat ook de meerwaarde die op die manier gecreëerd wordt, binnen het bedrijf blijft. Zo wil de coöperatie de melkprijs voor haar leden bufferen.

Het kaasmasterplan had tot doelstelling om tegen 2020 een kwart van de melkaanvoer te verwerken tot diverse specialiteiten.

 

 

Op commercieel vlak mikte Milcobel op de ontwikkeling van merkkazen. Eén van die merkazen is Brugge kaas. "Via de belofte van kwaliteit en vooral smaak willen we de consument overtuigen om elke dag opnieuw te kiezen voor Brugge kaas", klonk het bij de lancering van het kaasmasterplan. En daar lijkt de coöperatie in te slagen. In België behoort Brugge kaas tot een select kransje van topmerken: twee op drie Belgen kennen het merk. Bovendien slaagt Milcobel erin die naambekendheid om te zetten in verkopen.

Die bekendheid van Brugge kaas krijgt met de twee prijzen op de Nantwich International Cheese Awards nu ook in het buitenland een boost. 'Brugge Prestige', een kaas gemaakt van verse meimelk en 15 maanden gerijpt op houten planken, sleepte een gouden medaille in de wacht.

 

'Brugge Dentelle', een romig, smeltzacht witschimmelkaasje, kreeg van de jury een bronzen medaille. "Met deze awards blijkt dat de smaak en kwaliteit van de Brugge kazen ook in het buitenland gewaardeerd en erkend worden. Onze zuivelcoöperatie is bijzonder trots dat we deze twee awards mogen bijschrijven op ons palmares", klinkt het bij Milcobel.

De Nantwich International Cheese Awards is de oudste kaaswedstrijd ter wereld die door de kenners en de industrie bovendien beschouwd wordt als de grootste en de beste. Met 4.611 verschillende inzendingen van 274 verschillende zuivelproducenten kan het event dit jaar terugkijken op een recordeditie.

Ga naar pagina
Ga naar pagina